DATALUX IQ

MULTIFUNCTIONEEL CONTINU LICHT

MODULAIR OPGEBOUWD

Het continu lijnverlichtingsysteem voor bedrijfsmatige toepassingen waarbij moeiteloos intelligentie kan worden toegevoegd. DATALUX.IQ is een modulair concept waarbij naast het optimaal lichtniveau ook functies zoals sensoren, wifi, omroep, camera’s gebruikt kunnen worden. Kosteneffectief, duurzaam en met de beste technologie beschikbaar. Het armatuur, gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat, is tevens kabelgoot en biedt een infrastructuur voor zowel voeding, audio, lichtsturing als ethernet. Tevens zijn extreme omgevingseisen standaard meegenomen in het ontwerp zoals stof- en waterdichtheid, als ook slagvastheid.

TOEPASSINGSGEBIEDEN DATALUX.IQ

 • Bedrijfsruimten
 • Distributiecentra
 • Geavanceerde industriële omgevingen
 • Voedselverwerking
 • Parkeergarages
 • Koel-/vrieshuizen

HET DATALUX.IQ SYSTEEM

Lichtregelsystemen zoals daglichtsensoren en bewegingsdetectors vervullen in toenemende mate een significante rol in lichtinstallaties en –systemen. Samen met andere functionaliteiten worden ze steeds vaker geïntegreerd in een lichtplan als wens van de eindgebruiker. Met het DATALUX.IQ systeem haalt een installateur eenvoudig de kennis en mogelijkheid in huis om al deze functies eenvoudig geïntegreerd aan te bieden.

Als je weet dat er voor meerdere functionaliteiten in je infrastructuur verschillende professionals langs moeten komen, dan wil je toch dat ze samenwerken om jouw tijd te besparen? Je hebt het liefst dat ze zelfs allemaal tegelijk langs komen en hun werk doen! Juist dát principe hebben we toegepast in het DATALUX.IQ systeem. Immers, waarom niet alle functionaliteit die nodig is verpakken in één apparaat?

Vergeet al die verschillende systemen met verschillende leveranciers en contracten. Vergeet de wirwar van kabels, buizen en verschillende ophang- en bevestigingssystemen. Vergeet de tijd die het in beslag neemt en de kosten die er mee gemoeid zijn. Waarom zou je daarvoor kiezen, als je ook kan kiezen voor armaturen die de basis vormen voor al deze functionaliteiten? Kiezen voor een systeem van armaturen dat tegelijkertijd de infrastructuur vormt voor stroom en data, en ook nog eens kinderlijk eenvoudig in gebruik te nemen is?

 

PLUG & PLAY

DATALUX.IQ staat voor plug & play. De armaturen van 3 meter zijn razendsnel te installeren maar alsnog flexibel toe te passen door de 1- en 2- meter eindstukken.In één keer bevestig je zowel kabelgoot als armatuur. Per armatuur creëer je dus eigenlijk iedere keer drie meter stroom, licht én ethernet. Stuk voor stuk direct inzetbaar.

Eenmaal bevestigd hoeft het armatuur alleen nog aangesloten te worden op het lichtnet. Bij de montage van armaturen hoeft geen installateur aan te pas te komen.
De aansluiting op het lichtnet dient echter wel uitgevoerd te worden door een installateur.

 

IQ2

ONE-STOP-SHOP

DATALUX.IQ armaturen zijn standaard uitgerust met verschillende bekabeling die het mogelijk maken om extra functionaliteiten eenvoudig toe te voegen. Doordat deze extra functies tot hetzelfde systeem behoren, hoeven stroom en data niet meer volledig gescheiden te worden.

Dankzij de gepatenteerde connectortechniek en de door LUMINAID ontwikkelde ‘tronics’ modules zijn alle aansluitingen ‘plug & play’ voorbereid.

Een installateur die voorheen enkel de lichtinstallatie aannam, biedt nu een one-stop-shop service aan.
De verlichtingsinstallatie wordt in één installatiegang geïnstalleerd waardoor totale installatietijd van het totaal aan functionaliteit drastisch wordt gereduceerd.

 

WAAROM DATALUX.IQ

 • Continue licht levert ongekende gelijkmatigheid
 • Geen interne driver: extreem duurzaam in gebruik
 • IP 65 stof en waterdicht
 • Robuust en slagvast (IK10 gecertificeerd)
 
 
 • Extreem energiezuinig
 • Polycarbonaat behuizing, UV gestabiliseerd
 • Configureerbaar door verschillende optieken (lenzen)
 • Configureerbaar door verschillende lumen pakketten
 • Uit te rusten met slimme applicaties

Heeft u interesse in dit product? Neem dan contact met ons op!

Ga terug